Consumul de carne roşie şi procesată nu este dăunător
Articol editat de cristina.rusu, 3 octombrie 2019, 12:00 / actualizat: 3 octombrie 2019, 14:39
Articol editat de cristina.rusu, 3 octombrie 2019, 12:00 / actualizat: 3 octombrie 2019, 14:39
Consumul de carne roşie şi procesată nu este dăunător pentru sănătatea oamenilor, conform unui nou studiu.
O echipă internaţională de experţi a ajuns la concluzia că oamenii pot continua să consume carne roşie, cârnaţi şi bacon, pentru că nu există decât foarte puţine indicii conform cărora aceste alimente ar spori riscul îmbolnăvirii de cancer.
Cercetători care scriu în publicaţia „Anale ale medicinei interne” afirmă că actualele dovezi privind pericolul reprezentat de consumul de carne roşie şi procesată sunt foarte slabe, adăugând că oamenii pot mânca în continuare aceste alimente de trei sau patru ori pe săptămână.
RADOR
Foto: Philippe HUGUEN / AFP
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.