Iată ce urmări sunt asupra corpului tău dacă nu dormi suficient
Cercetările au arătat că somnul ajută la întărirea sistemelor noastre imunitare și este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și metabolice, inclusiv obezitatea și diabetul de tip 2. Astfel, cercetătorii de la Universitate de Stat Pennsylvania au ajuns la concluzia că din cauza absenţei somnului simţim mai des pofta de a mânca, scrie site-ul index.hr.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 octombrie 2019, 12:00
Un alt studiu, publicat în revista ştiinţifică americană Lipid Research, a analizat modul în care somnul de cinci ore pe parcursul a patru zile pe săptămână îi afectează pe oameni. Potrivit acestora, privarea de somn s-a reflectat și în productivitatea redusă, dar și în stresul crescut la locul de muncă.
Mai mult, cercetările au arătat că oamenii dorm tot mai puţin şi această tendință se înrăutățește tot mai mult an de an. Concret, un studiu realizat la Ball State University a examinat între 2010 și 2018 un număr de 150.000 de adulți americani. Ei au descoperit că aproape 31% dintre respondenți nu au dormit suficient în 2010, dar şi că acest procent a crescut la aproape 36% în următorii opt ani.
Rezultatele reprezintă o descoperire semnificativă, deoarece dovedesc că în Statele Unite există o rată mare de boli cronice, iar multe dintre aceste boli sunt asociate cu probleme de somn, a declarat autorul studiului, dr. Jagdish Kubchandani.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.