Cârnaţii de Pleşcoi, protejaţi în Uniunea Europeană
Cârnaţii de Pleşcoi se află pe lista produselor recunoscute şi protejate în Uniunea Europeană.
Este al şaselea produs aflat în registrul celor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată. Cârnaţii de Pleşcoi sunt fabricați dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, uneori şi de capră, sunt condimentaţi cu ardei roşu, usturoi şi cimbru, iar gustul lor unic este cunoscut pe teritoriul României din secolul al 13-lea.
În ultimii 11 ani este organizat anual şi un festival, care le este dedicat. România mai are cinci produse înregistrate pe sisteme de calitate europene: magiunul de prune de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată şi telemeaua de Ibăneşti. Alte 20 de produse aşteaptă să fie certificate.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 5 octombrie 2019, 13:00
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.