Locul unde puii de urs sunt ajutați să supraviețuiască
Puii ajung acolo prin intermediul zilierilor care îi găsesc în pădure, prin reprezentanții ocoalelor silvice, dar și prin organizațiile de protecția naturii care au centre pentru reabilitarea animalelor sălbatice rănite.
Puii rămân în orfelinat pentru maximum doi ani, iar în tot acest timp, interacțiunea cu ei este minimă. În acest moment, centrul găzduiește 17 animale. Gabriel Galgoczy, coordonatorul proiectului.
Articol editat de Camelia Velțan, 9 octombrie 2019, 10:53
Deranjul ursoaicei la bârlog, produs de exploatări forestiere, este cauza principală pentru care puii rămân orfani. Zgomotul produs de aceste activităţi uneori forţează ursoaica să-şi părăsească bârlogul când puii sunt încă mici. În unele cazuri, puii rămân în bârlog sau nu pot ţine pasul după ursoaică şi aceasta nu se mai întoarce după ei. Aici le oferim un mediu sălbatic, o pădure naturală îngrădită cu garduri electrice împărţită în mai multe ţarcuri, în funcţie de nevoile lor. Rolul nostru este asemănător cu cel al ursoaicei: îngrijim, hrănim şi protejăm aceste animale până când le eliberăm în sălbăticie, dar o facem în aşa fel încât să reducem la minim contactul cu puii. (Gabriel Galgoczy, coordornatorul centrului)
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.