Alimentaţia sănătoasă ne face mai fericiţi
Participanţii care au trecut de la o alimentaţie nesănătoasă la una sănătoasă, au constatat, după câteva săptămâni, că sunt mai puţin anxioşi şi au o dispoziţie mai bună. „Există dovezi că un consum ridicat de alimente procesate creşte riscul de depresie„, a declarat conducătorul studiului, Heather Francis, de la Macquarie University din Sydney.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 octombrie 2019, 12:00 / actualizat: 17 octombrie 2019, 14:08
La începutul studiului, toţi subiecţii au declarat că au consumat alimente procesate, produse care conţin zahăr şi grăsimi saturate. De asemenea, participanţii se simţeau mai puţin capabili să se simtă bucuroşi şi mai puţin motivaţi. Jumătate dintre ei au fost încurajaţi să adauge în dietele lor fructe, legume, peşte şi ulei de măsline şi să reducă consumul de alimente procesate. Restul nu au primit nicio instrucţiune şi au continuat să respecte dieta lor obişnuită. Trei săptămâni mai târziu, cei care au mâncat sănătos s-au trezit într-o dispoziţie mult mai bună, nu au fost deprimaţi şi au fost mai puţin anxioşi decât participanţii care nu şi-au schimbat alimentaţia. Rezultatele studiului au fost publicate în PLoS One.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.