Prima etapă a procesului de bugetare participativă s-a încheiat
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 21 octombrie 2019, 14:06
După prima etapă de vot avem câteva proiecte, cum este reamenajarea Canalului Morii, aer curat la Cluj, care propune realizarea de fațade verzi și acoperișuri verzi sau montarea de panouri fotovoltaice pe școli, toate aceste trei proiecte obținând peste 1000 de voturi. Mai sunt și alte proiecte interesante, care vor intra în etapa finală de vot. (șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean)
Prima etapă a procesului de bugetare participativă de la Cluj-Napoca a luat sfârșit și urmează cel de-al doilea scrutin, în urma căruia se vor stabili cele 15 proiecte care vor fi puse în practică cu bani din bugetul local.
În etapa finală au intrat 30 de proiecte, care au strâns cele mai multe aprecieri din partea clujenilor.
Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primărie, Ovidiu Cîmpean, a precizat că, în etapa finală, votul se va putea da pentru o singură propunere, iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate în 25 noiembrie:
În total, au fost depuse 199 de proiecte, pe șase domenii iar în prima etapă au fost peste 14.000 de voturi. În acest moment, o comisie tehnică validează această primă etapă de vot, iar din 28 octombrie până în 17 noiembrie va fi etapa finală de vot, în care vor intra 30 de proiecte, cele mai votate din prima etapă, și vor rămâne, pentru a fi implementate, 15 proiecte, care vor fi declarate câștigătoare.
La Cluj-Napoca acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria organizează procesul de bugetare participativă. Ovidiu Cîmpean spune că, în funcție de complexitatea lor, unele dintre proiectele din precedentele ediții au fost deja puse în practică, în timp ce la altele încă se lucrează la documentațiile tehnice:
O parte dintre proiectele din edițiile anterioare ale Bugetării Participative au fost finalizate sau sunt deja în implementare, cum este cazul autobuzelor școlare și artă în școli, altele sunt în pregătire, urmând ca în următorii ani, în funcție de complexitatea lor, să fie finalizate. (Ovidiu Cîmpean)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.