Cu bebelușii la bibliotecă
Articol editat de , 22 octombrie 2019, 16:39
Acest wrap elastic, dacă dăm crezare producătorilor, poate susține până la 12 kilograme. În realitate, acestea pot susține doar până la opt kilograme, vă spun asta din propria experiență. Așa că, dragi mămici, trebuie să ne informăm foarte bine și mai ales să alegem corect sistemul ergonomic de purtare a bebelușilor, pentru a fi confortabil atât lor cât și nouă.
Acestea sunt doar o parte dintre informațiile despre sistemele ergonomice de purtare a bebelușilor, transmise de Zeklah Waldman, mămicilor venite la Biblioteca Județeană din Satu Mare pentru a participa la activitățile Clubului Biblio Bebe Cafenea.
Conceptul se află în acest an la cea de-a doua ediție și este un serviciu gratuit oferit de bibliotecă mămicilor care doresc să spargă monotonia zilnică de acasă. O dată pe săptămână, ele pot să vină la bibliotecă împreună cu bebelușii, pentru a lua parte la activitățile organizate timp de două ore, afirmă directoarea adjunctă Paula Horotan:
La fiecare întâlnire, colegii noștri invită specialiști care le vorbesc mămicilor despre probleme care le interesează: medici pediatri, psihologi, specialiști în diverse afecțiuni, etc. La această întâlnire, mămicile află informații despre sistemele ergonomice de purtare a bebelușilor. (Paula Horotan)
În număr mare la fiecare întâlnire, mămicile prezente sunt încântate de programele organizate pentru ele.
Cât despre bebeluși, ei sunt în lumea lor: au la dispoziție o mulțime de jucării și învață să socializeze:
– Am văzut anunțul despre Biblio Bebe Cafenea la bibliotecă și am decis să vin, pentru a face și altfel de activități împreună cu copilul meu.
– Am participat și la întâlnirile organizate la prima ediție, mi-au plăcut mult și am decis să vin din nou. Sunt interesante, atractive, aflăm multe informații utile, iar în felul acesta copiii sunt familiarizați cu biblioteca încă de mici.
Cunoscute fiind beneficiile lecturii asupra dezvoltării inteligenței, abilităților lingvistice și personalității copiilor de la cele mai fragede vârste, programul „Biblio–Bebe–Cafenea” își propune să-i readucă pe părinți în bibliotecă și astfel să contribuie la conștientizarea importanței lecturii de la cele mai mici vârste, afirmă Paula Horotan:
Atmosfera este foarte plăcută. Pe lângă activitățile pentru mămici, la finalul fiecărei întâlniri celor mici le este citită o poveste, deoarece sloganul acestui program este Dacă părinții cresc copii, noi, bibliotecarii, avem frumoasa misiune de a crește cititori. (Paula Horotan)
Stela Tudor
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.