Controverse privind tehnologia 5G
Articol editat de Andrei Cretoiu, 29 octombrie 2019, 12:27
Articol editat de Andrei Cretoiu, 29 octombrie 2019, 12:27
Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace.
Aceasta este una din concluziile unei dezbateri organizate luni, 28 octombrie, de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.
Specialiştii prezenţi la dezbaterea de ieri au prezentat o serie de studii, care arată – au spus ei – nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă. Există dovezi că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice. De aceea, s-a mai arătat ieri – toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie.
În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiţia electormagnetică, inclusă în categoria 2G posibil carcinogenetică pentru oameni şi au arătat că implică un risc crescut de tumori celebrale. (medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei)
Radiaţia 5G are efecte asupra fertilităţii. De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G. Nu toţi specialiştii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G pot afecta omul. Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol. În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri. Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.