Busuioc cultivat sub apă
Articol editat de cristina.rusu, 9 noiembrie 2019, 06:00 / actualizat: 9 noiembrie 2019, 8:03
Busuiocul cultivat sub apă de cercetătorii italieni „este mai verde şi mai parfumat” decât cel de pe uscat.
Cine ştie, s-ar putea ca locaţia (marea din fața Liguriei) să fie pur întâmplătoare și să nu aibă nicio relevanţă, cert este însă că busuiocul cultivat în adâncurile Mării Ligurice este mai bun decât toate celelalte tipuri, întrecându-l în calitate chiar şi pe cel, faimos, din Genova.
De data aceasta, busuiocul a fost plantat la aproximativ zece metri adâncime în largul coastei Liguriei, în interiorul biosferelor submarine redenumite de protagonistul celor „Douăzeci de mii de leghe sub mare” al lui Jules Verne, „Orto di Nemo”. Iar rezultatele au fost extraordinare.
Super-busuiocul este mai verde, mai parfumat și mai bogat în antioxidanți decât cel care crește pe uscat, explică cercetătorii de la Universitatea din Pisa care au efectuat experimentul.
În plus, conține mai mulți pigmenți fotosintetici (clorofile și carotenoizi) și o cantitate mai mare de metil eugenol, aroma volatilă caracteristică busuiocului genovez, decât cel care crește pe uscat.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.