O zi pe săptămână fără carne poate scădea consumul acestui aliment
Articol editat de cristina.rusu, 22 noiembrie 2019, 12:00 / actualizat: 22 noiembrie 2019, 13:01
Participanţii la o campanie recentă „o zi fără carne” au ajuns la concluzia că au scăzut în general consumul acestui aliment. Multe persoane care au încercat să evite consumul de carne o zi pe săptămână pentru a atrage atenţia asupra nutriţiei şi schimbărilor climatice au continuat să facă acest lucru după ce s-a încheiat campania, potrivit unui sondaj.
La campania desfăşurată în anul 2018 au participat 320 de gospodării din Bedford, New York. Participanţii nu au consumat carne o zi pe săptămână pentru o perioadă de 12 săptămâni. Şase luni mai târziu, aproape 57% dintre respondenţi au declarat că au consumat mai puţină carne decât înainte de începerea campaniei. Aproape 70% au mărturisit că le este uşor sau foarte uşor să renunţe la consumul de carne, iar 68% au susţinut că sunt tentaţi să nu mănânce carne o zi pe săptămână.
Participanţii la sondaj au precizat că cea mai mare provocare este legată de preferinţele familiei şi prietenilor faţă de un anumit tip de carne şi / sau de obiceiurile lor alimentare. Ei au fost observaţi la începutul şi la sfârşitul campaniei. În cadrul a trei studii, starea bună de sănătate a fost menţionată ca un efect major al consumului redus de carne. La sfârşitul campaniei de 12 săptămâni, importanţa stării de sănătate a scăzut, crescând cea legată de schimbările climatice, mediu, consum redus de energie şi conservarea surselor de apă.
Şase luni mai târziu, importanţa climatului şi a mediului ca motive pentru consumul redus de carne a scăzut uşor, dar a continuat să fie mai mare decât la începutul campaniei. Rezultatele studiului au fost prezentate la o conferinţă a Asociaţiei Americane de Sănătate Publică din Philadelphia.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.