Consumul de usturoi prelungeşte viaţa
Articol editat de cristina.rusu, 24 noiembrie 2019, 12:00
Consumul de usturoi prelungeşte viaţa, deoarece fibrele pe care le conţine cresc numărul bacteriilor „bune”. Acestea înlocuiesc bacteriile dăunătoare care contribuie la apariţia unor boli – de la cancer şi demenţă la obezitate şi probleme de sănătate mintală.
Microorganismele din corp, precum bacteriile, au de 10 ori mai multe celule şi de 100 de ori ADN-ul gazdei. Prin urmare, este firesc ca acestea să joace un rol important în reglarea tuturor proceselor, de la metabolism la sistemul imunitar.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Amsterdam au examinat conţinutul de fibre din alimente şi au descoperit că doar cicoarea conţine mai multe oligozaharide decât usturoiul. De asemenea, acestea se găsesc din abundenţă în praz, ceapă, anghinare, sparanghel, grâu, ovăz şi banane.
Potrivit profesorului Eric Klassen, un regim alimentar cu multe legume şi mai puţin zahăr este cel mai bun pentru bacteriile intestinale.
RADOR
Foto: arhivă radio
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.