Proprietățile rucolei
Articol editat de cristina.rusu, 29 noiembrie 2019, 12:00
Rucola este una dintre cele mai sănătoase salate verzi şi este săracă în calorii. Astfel, jumătate de cană de rucola conţine numai 2 calorii. Fibrele fac această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la o masă sau alături de alte produse dietetice.
Cele mai importante beneficii ale consumului de rucola:
– Conferă energie organismului, protejează ficatul şi ajută în circulaţia sângelui.
– Este o sursă bună de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulaţia sângelui, sistemul osos şi cel cardiovascular.
– Rucola conţine şi calciu, magneziu, fier şi potasiu, care ajută la tensiunea arterială, în sănătatea sistemului osos, precum şi la funcţionarea globulelor roşii din sânge; magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.
– Este recomandată în alimentaţie pentru eliminarea toxinelor din organism şi a radicalilor liberi.
– Această verdeaţă mai conţine şi fitochimicale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelaşi timp, sistemul imunitar. Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian.
– Rucola conţine acid folic, recomandat în special în cazul femeilor însărcinate pentru prevenirea defectelor la naştere.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.