Consultanță gratuită pentru victimele violenței domestice [AUDIO]
Scopul programului este de a oferi atât consultanță persoanelor care au fost agresate cât și cazare până la rezolvarea problemelor. Viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Dan Tarcea a declarat în această dimineață la Radio Cluj că necesitatea proiectului a venit din cauza numărului mare de persoane agresate la nivel național
Articol editat de Andreea Leonid, 10 decembrie 2019, 16:54
Dan Tarcea: Prin acest proiect se propune ca 200 de persoane să beneficieze de această consultanță, cu care să poată să treacă peste momentele dificile ale vieții lor. La Cluj-Napoca mai avem încă un asemenea centru – acolo există un psiholog, un consilier și există și un jurist. Practic, dacă o persoană a fost victima violenței domestice se poate adresa acestui centru. Sigur, dacă trebuie făcute și anumite intervenții legislative, obțin un ordin de protecție, la fel, această asociație face și acest lucru.
Doina Borgovan: De regulă, victimele violenței domestice sunt persoane vulnerabile. În ce fel pot fi ele protejate prin intermediul acestui program?
Dan Tarcea: Inclusiv aici se intervine prin a putea să fie găzduite temporar aceste persoane – am alocat un teren pe strada Maramureșului, ca în viitor să putem construi asemenea locuințe unde persoana respectivă să se poată muta temporar.
Proiectul lansat marți, 10 decembrie, se adresează tututor locuitorilor din județul Cluj și are o valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.