Cum să evităm îmbolnăvirile în perioada sărbătorilor de iarnă
Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, cum sunt carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu cârnaţii, caltaboşul, slanina sau toba, care nu trebuie în niciun caz consumate la masa de seară.
Este bine să fie evitată prăjirea alimentelor; e de preferat ca acestea să fie fierte, coapte sau preparate la grătar.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 23 decembrie 2019, 15:48
Atenţie la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic!
Procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele de Trichinella spirallis, amintesc reprezentanţii DSP.
La cinele festive nu trebuie să lipsească legumele si fructele, iar exerciţiul fizic este binevenit.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.