La ce este bun acidul hialuronic?
Articol editat de cristina.rusu, 27 decembrie 2019, 12:00 / actualizat: 27 decembrie 2019, 14:20
Articol editat de cristina.rusu, 27 decembrie 2019, 12:00 / actualizat: 27 decembrie 2019, 14:20
Cu siguranță ați auzit de acidul hialuronic si probabil știți că este necesar în rutina zilnică de îngrijire, deoarece este acel ingredient care hidratează și menține elasticitatea pielii, indiferent de tipul de piele.
Pielea este martorul tăcut al vârstei pe care o avem și, totodată, un barometru ce indică și evaluează starea noastră generală de sănătate.
Îmbătrânirea reprezintă un proces natural iar pentru a încerca să o mascăm, apelăm la diverse metode și produse care să ne mențină pentru cât mai mult timp tinerețea.
Acidul hialuronic asigură o hidratare eficientă a pielii prin cantitatea mare de apă ce o atrage și o reţine.
Fiind o substanţă produsă în mod natural de organism, dar și un ingredient folosit regulat în produsele antiîmbătrânire sau de îngrijire a pielii, acidul hialuronic acţionează atât ca agent de amortizare, cât şi ca agent de lubrifiere pentru articulaţii, nervi, păr şi ochi.
Odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului de a produce acid hialuronic se diminuează, drept urmare, este facilitată apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii.
Acidul hialuronic estompează ridurile, îmbunătățește conținutul de umiditate, revitalizează straturile exterioare ale pielii, sporind astfel elasticitatea și fermitatea pielii.
Acidul hialuronic este un sprijin pentru articulațiile sistemului osos, demonstrându-și eficacitatea în tratarea artrozelor.
Tratează ulcerațiile de la nivelul pielii – acidul hialuronic accelerează procesul de cicatrizare, reducând inflamația si facilitând regenerarea celulară, în așa fel încât, țesuturile deteriorate să fie înlocuite cu unele sănătoase, într-un timp scurt.
Care sunt alimentele bogate în acid hialuronic?
Fructe: ananas, portocale, kiwi, lămâi, struguri, caise, căpșuni, pepene, avocado etc;
Leguminoase: conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr, pătrunjel etc;
Ton, macrou, hering sau somon; carne albă, brânzeturi slabe, ouă, ceai verde, arahide, semințe de dovleac, orez etc.
Contraindicaţii și atenționări în folosirea acidului hialuronic:
Injectarea cu acid hialuronic poate genera efecte secundare (vânătăi, roşeaţă şi umflături) care vor dispărea în cel mult 3 zile.
Cu o săptămână înainte de procedură, se interzice utilizarea anticoagulantelor, antiinflamatoarelor și aspirinei. Câteva zile după intervenție, se vor evita solarul, duşurile cu apă fierbinte şi masajul zonei injectate.
De folosirea acidului hialuronic trebuie să țină cont și persoanele ce suferă de boli autoimune, diabet și alte tulburări ale sistemului imunitar; persoanele care urmează un tratament cu antiinflamatoare, anticoagulante; persoanele alergice la compusul de bază; femeile însărcinate sau celor care alăptează.
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.