Beneficiile cojilor de banane
Articol editat de cristina.rusu, 28 decembrie 2019, 12:00 / actualizat: 28 decembrie 2019, 13:00
Potrivit nutriționiștilor din Australia, cojile de banane sunt mult mai benefice, comparativ cu banana în sine, te ajuta să slăbești și să tratezi insomnia.
Expertul în nutriție din Australia, Susie Burrell, a publicat pe blogul său un studiu, în care arată că, de fapt, în coaja de banană se regăsește o cantitate mult mai mare de fibre, comparativ cu fructele; de vitamina B5 și vitamina C, precum și Calciu și Magneziu.
În acest context, Susie Burrell a subliniat faptul că bananele de culoare galben deschis conțin mult mai mulți antioxidanți care ajută în tratatrea bolilor canceroase, iar cojile bananelor verzi conțin aminoacizi triptofan benefici pentru un somn de bună calitate și pentru completarea necesarului de amidon în intestine.
Barrell sugerează să se folosească coaja de banană nu în stare crudă, ci tratată termic sau tocată și adaugată în smoothie-uri sau produse de patiserie. De asemenea, ea mai recomandă ca atunci când preparăm carne la cuptor să o acoperim cu coji de banane și apoi să o punem la copt.
Astfel, carnea va fi mult mai suculentă și mai fragedă, explică expertul. De menționat faptul că nu toţi nutriţioniştii sunt de acord cu opiniile exprimate de Burrell.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.