Cum să desfacem şampania, după metoda unui matematician
Articol editat de cristina.rusu, 30 decembrie 2019, 06:00 / actualizat: 30 decembrie 2019, 12:40
Şampania e o băutură pretenţioasă, mereu apare câte-o problemă atunci când o desfacem. Ba e prea caldă, ba e prea spumoasă, ba dopul care sare din sticlă nimereşte în fruntea cuiva.
Eugenia Cheng, matematiciană din Marea Britanie, ne spune care este metoda potrivită, din punct de vedere ştiinţific, pentru a trata o sticlă de şampanie.
Conform Eugeniei Cheng, temperatura potrivită pentru o sticlă de şampanie este de 6-7 grade. Aceasta se poate obţine nu într-un frigider, ci plasând sticla într-o găleată cu gheaţă preţ de 40 de minute. La această temperatură e mai puţină energie în sticlă, aşadar băutura preţioasă nu se va risipi.
Acum că avem şi o opinie ştiinţifică, ne putem bucura cu toţii de un pahar perfect de şampanie!
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.