Incendii în Australia: 10.000 de cămile vor fi sacrificate
Articol editat de cristina.rusu, 8 ianuarie 2020, 09:25
Articol editat de cristina.rusu, 8 ianuarie 2020, 09:25
La cererea liderilor aborigeni ai regiunii în cauză, 10.000 de cămile vor fi sacrificate cu ajutorul elicopterelor în Australia.
În timp ce un studiu comun realizat de WWF și de un cercetător de la Universitatea din Sydney evaluează numărul de mamifere, păsări, reptile, amfibieni și lilieci care au pierit în flăcările din Australia, la 1,25 miliarde, autorităţile se pregătesc să ucidă 10.000 de cămile, relatează „La Voix du Nord”. Acest act, care poate părea crud, se explică prin faptul că aceste animale consumă prea multă apă într-o zonă deja devastată de secetă.
Aceste mii de cămile sălbatice din Australia de Sud vor fi ucise de trăgători profesioniști care vor fi plasați în elicoptere, începând de miercuri, 8 ianuarie, după o comandă a liderilor indigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (AYP). Sacrificarea, care ar trebui să dureze cinci zile, survine în timp ce locuitorii zonei se plâng că aceste animale le invadează proprietățile în căutarea apei.
Creșterea numărului de cămile a provocat pagube semnificative infrastructurii și ar reprezenta un pericol pentru familiile și comunitățile de pe pământurile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY), potrivit Departamentului australian pentru mediu și apă (DEW). Acesta estimează că 10.000 de cămile se deplasează către sursele de apă, inclusiv rezervoare, robinete și orice apă disponibilă.
Am rămas blocați în condiții vitrege și incomode, ne simțim rău, deoarece cămilele intră și doboară garduri, intră în case și încearcă să ajungă la apă prin aparatele de aer condiționat, a declarat Marita Baker, membru al consiliului de administrație al APY, pentru ziarul „The Australian”. Populația de cămile sălbatice s-ar dubla la fiecare nouă ani, dacă nu s-ar întreprinde un plan de combatere a lor, conform Planului național de gestionare a cămilelor sălbatice.
Importate la sfârșitul secolului al XIX-lea în Australia, camelidele părăsesc din ce în ce mai mult deșerturile pentru a migra în orașe. Astăzi există între un milion și un milion și jumătate în Australia și soluția deseori preferată pentru a lupta împotriva invaziei lor rămâne împușcarea lor cu puști …
De reţinut că aceste animale emit metan echivalent cu o tonă de dioxid de carbon pe an, iar APY a solicitat ca sacrificarea să conducă la acordarea de credite de carbon. Însă Departamentul pentru Energie și Mediu a spus că emisiile provenite de la animalele sălbatice nu ar trebui incluse în estimările emisiilor unei țări, deoarece nu sunt gestionate la nivel național.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.