Băuturile carbogazoase afectează dantura
Articol editat de cristina.rusu, 9 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 9 ianuarie 2020, 13:11
Articol editat de cristina.rusu, 9 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 9 ianuarie 2020, 13:11
Băuturile carbogazoase afectează cel mai mult dantura, distrugând smalţul dinţilor din cauza acidităţii şi a conţinutului ridicat de zahăr.
Nu numai băuturile răcoritoare dăunează danturii, ci şi toate vinurile spumoase, inclusiv şampania şi Prosecco. Nivelul ph-ului este diferit, în funcţie de soiurile de vinuri, însă cele mai acide sunt cele albe.
Potrivit stomatologilor, vinurile rose dulci, precum şi cocktail-urile pe bază de băuturi carbogazoase şi alcool tare, dăunează grav danturii.
Pentru a proteja smalţul dinţilor, medicii recomandă să bem cu un pai sau să ne clătim gura cu apă între două înghiţituri.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.