Nucșoara și beneficiile ei uluitoare
Nucşoara nu este doar un condiment folosit la gătit, ci poate avea beneficii multiple asupra sănătăţii, în principal datorită conţinutului de vitamine, minerale şi compuşi organici asociaţi cu uleiurile esenţiale. Proprietăţile sale utile sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 ianuarie 2020, 12:00
Nucşoara nu este doar un condiment folosit la gătit, ci poate avea beneficii multiple asupra sănătăţii, în principal datorită conţinutului de vitamine, minerale şi compuşi organici asociaţi cu uleiurile esenţiale. Proprietăţile sale utile sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.
Acest condiment este bogat în antioxidanţi, incluzând compuşi fenolici, uleiuri esenţiale şi pigmenţi de plante, care ajută la prevenirea deteriorării celulare şi bolilor cronice. În trecut, ea a fost folosită pentru prepararea siropurilor de tuse, precum şi pentru tratarea bolilor legate de sistemul nervos şi digestiv. Nucşoara conţine niveluri ridicate de vitamina C şi A, stimulând sistemul imunitar. Prin aplicare locală, nucşoara calmează inflamaţiile şi durerile, protejând în acelaşi timp rănile de infecţie. O altă caracteristică utilă este protecţia rinichilor, fiind un remediu perfect pentru litiaza renală.
RADOR
Foto: paradisulverde.com
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.