Carne de pasăre din Ungaria, din focar de gripă aviară a ajuns în România
Articol editat de Camelia Velțan, 17 ianuarie 2020, 18:03
Produse din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au ajuns în România
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost notificată de Comisia Europeană cu privire la faptul că în aceste ferme au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.
Potrivit ANSVSA, astfel de produse au fost introduse în țara noastră prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus serviciilor de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora.
Vă reamintim că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare la o fermă din localitatea Seini, judeţul Maramureş.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.