De ce ar trebui să mâncăm mai multă ceapă
Consumul de ceapă echilibrează flora intestinală şi promovează digestia prin stimularea bilei. Acidul folic sau vitamina B9 este o componentă esențială a funcției creierului și contribuie la sănătatea emoțională și mentală. O porție de o jumătate de cană de ceapă verde conține 9% din aportul zilnic recomandat de acid folic. De asemenea, ceapa oferă o sursă bună de fibre. O ceapă de dimensiuni medii conţine 1,9 grame de fibre, în timp ce o porție de 100 de grame are 1,7 grame de fibre.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 17 ianuarie 2020, 16:26
Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este necesar un consum mai mare din această legumă. Așadar, să adăugăm ceapă în toate felurile noastre de mâncare, fără a uita însă şi de ceilalţi membri ai acestei familii: ceapă verde, şalotă, praz sau arpagic.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.