Se schimbă obiceiurile alimentare în lume
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 22 ianuarie 2020, 16:08
Se schimbă obiceiurile alimentare: italienii consumă mai multe legume, iar chinezii, mai multă carne.
Un studiu internațional condus de Universitatea din Kent și care a fost publicat în revista științifică „Nature Food” a analizat obiceiurile alimentare din 171 de țări ale lumii, pornind de la datele privind importurile, exporturile, producția internă, cantitățile de deșeuri și rezervele de producție.
În final, concluziile cercetătorilor, printre care s-a aflat şi o italiancă, Mariachiara Di Cesare, profesor la Universitatea Middlesex, au relevat că, după Spania și Grecia, Italia este a treia țară din vestul Europei mare consumatoare de legume și este una dintre națiunile continentului care nu agreează prea mult zahărul şi alimentele de origine animală.
Şi în Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Australia, consumul acestor două tipuri de produse a început să diminueze, în timp ce în Orientul Îndepărtat (China, Coreea de Sud și Taiwanul) a crescut, fapt care a dus la modificarea obiceiurilor alimentare din respectivele ţări.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.