Beneficiile „elixirului roşu al faraonilor”
Articol editat de cristina.rusu, 29 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 29 ianuarie 2020, 15:55
Articol editat de cristina.rusu, 29 ianuarie 2020, 12:00 / actualizat: 29 ianuarie 2020, 15:55
Arbustul de hibiscus, cunoscut şi sub numele de trandafirul chinezesc, este printre cele mai frumoase şi utile plante.
Hibiscusul a fost folosit de diferite culturi şi ca tratament pentru o serie de boli şi a fost denumit şi „elixirul roşu al faraonilor” pentru că era preferatul acestora. Egiptenii foloseau ceaiul de hibiscus pentru a-şi scădea temperatura corpului, pentru a trata bolile inimii şi nervilor şi ca diuretic.
Ceaiul de hibiscus este bogat în vitamina C, minerale şi diverşi antioxidanţi, contribuind în acelaşi timp la tratarea hipertensiunii arteriale şi anxietăţii. Este extrem de util în tratarea răcelilor. Ceaiul are un efect benefic asupra inimii şi vaselor de sânge.
Substanţele din această plantă scad tensiunea arterială şi combat colesterolul rău din organism, de aceea, nu este recomandat consumul de ceai de hibiscus persoanelor cu tensiune arterială scăzută.
De asemenea, acest ceai ameliorează durerile abdominale, facilitează digestia, accelerează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate în mod sănătos. Ceaiul de hibiscus este preferatul sportivilor, deoarece potoleşte setea în cursul antrenamentelor.
RADOR
Foto: wafr /Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.