Alimentele care duc la îmbătrânirea prematură
Articol editat de cristina.rusu, 6 februarie 2020, 12:00
Nutriţionistul spaniol Helen de la Fuente Hidalgo a dezvăluit mijloacele prin care se poate evita îmbătrânirea prematură.
Când vorbim despre astfel de măsuri, de obicei ne concentrăm pe nevoia de exerciţii fizice, dar uităm cel mai important lucru – o dietă adecvată combinată cu obiceiuri sănătoase, pentru a încetini procesul de oxidare şi îmbătrânire a tuturor celulelor din corpul nostru, a susţinut expertul.
Hidalgo a recomandat o dietă bazată pe fructe şi legume proaspete de sezon, leguminoase, oleaginoase, cereale integrale şi produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul. În plus, este necesară renunţarea la alcool.
Printre produsele care ne îmbătrânesc, specialistul a menţionat cartofii prăjiţi, margarina cu conţinut ridicat de grăsimi, precum şi sarea şi zahărul.
RADOR
Foto: arhivă radio
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.