Alimente utile pentru creierul copiilor
Articol editat de cristina.rusu, 7 februarie 2020, 12:00 / actualizat: 7 februarie 2020, 14:21
Copiii trebuie să mănânce legume verzi, oleaginoase şi leguminoase, deoarece sunt bogate în fier şi sunt benefice pentru creier.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au măsurat nivelul de fier din creierul a 1.500 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 24 de ani şi au descoperit că cei cu deficienţe de fier fac faţă mai greu sarcinilor de gândire şi orientare spaţială.
Fierul este necesar pentru buna funcţionare a celulelor creierului. Cercetări anterioare au demonstrat că fierul este important nu numai pentru funcţiile fizice, ci şi pentru cele mentale.
Legumele bogate în fier sunt de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, broccoli şi valeriana. De asemenea, oleaginoasele şi leguminoasele au un conţinut important de fier.
Potrivit liderului studiului, dr.Bart Larsen, este bine pentru copii şi tineri să ia suplimente de fier până la împlinirea a 25 de ani. Neuronii creierului depozitează fierul în ganglionii bazali din centrul creierului. Când elementul este deficitar, funcţiile cognitive sunt afectate.
Simptomele deficienţei de fier sunt oboseala severă, slăbiciune, paloare, dureri în piept şi dureri de cap. Motivul este că fierul este necesar pentru a produce globule roşii care transportă oxigenul în organism.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.