Peste 900 de morți din cauza coronavirusului [AUDIO/UPDATE]
Articol editat de Andrei Cretoiu, 10 februarie 2020, 12:43 / actualizat: 10 februarie 2020, 14:25
UPDATE: ora 14.00
27 de cetăţeni străini aflaţi în China au fost infectaţi cu coronavirusul şi 2 dintre ei – un american şi un japonez – au murit, a anunţat luni, 10 februarie, ministerul chinez de externe, care a precizat că trei dintre pacienţi au fost externaţi.
În afară de aceste cazuri, virusul a ajuns şi în 27 de ţări şi teritorii din afara Chinei, unde s-au înregistrat sute de cazuri confirmate şi cel puţin două decese, ambele ale unor chinezi, în Filipine şi Hong Kong.
Cea mai gravă situaţie este pe un vas de croazieră aflat în carantină în rada portului japonez Yokohama, unde s-au mai confirmat luni, 10 februarie, încă 60 de cazuri de coronavirus, care se adaugă celor 70 anunţate anterior. La bordul navei sunt aproximativ 3.700 de persoane.
Tot astăzi, Marea Britanie a decretat coronavirusul drept o ameninţare serioasă şi iminentă la adresa sănătăţii publice. Bilanţul epidemiei cu coronavirusul a depăşit 900 de morţi şi 40 de mii de infectări.
…………………………………………………………………………………………………………….
Peste 900 de morți și peste 40 de mii de infectați cu coronavirus. Acesta este ultimul bilanț al autorităților sanitare.
908 oameni au murit în China, unul în Hong Kong și unul în Filipine.
Jurnalistul Radio China Internațional, Felicia Gherman, aflată la Beijing, ne spune care este atmosfera în metropola Chineză:
Străzile aproape pustii până acum sunt puțin mai animate, oamenii își reiau activitățile după încheierea vacanței dedicate Sărbătorii Primăverii, însă respectând măsurile foarte stricte luate de autoritățile chineze pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.
Potrivit ultimelor raportări, numărul persoanelor recuperate crește.
Astfel dacă un pacient prezintă o temperatură normală timp de trei zile, iar rezultatele analizelor clinice, radiologice și patogene sunt negative este externat și scos de sub observația strictă, însă pacientul trebuie să rămână în carantină la domiciliu. Specialiștii luând în calcul posibilitatea ca virusul să reziste tratamentului chiar dacă au dispărut toate semnalmentele clinice. Carantina este cu atât mai recomandată cu cât există riscul de infecție încrucișată între purtători. Fiecare caz aflat în observație la Wuhan este trecut prin investigații aprofundate precum testele cu acid, scanări radiologice și computer tomograf. (Felicia Gherman)
După fiecare scanare, aparatele sunt dezinfectate pentru evitarea transmiterii virusului. 30% dintre pacienți au reacționat pozitiv la tratament, conform specialiștilor chinezi.
De asemenea, aceștia spun că pangolinul, numit și furnicarul solzos, ar putea fi o posibilă gazdă a coronavirsului. În proporție de 90%, infecția la om are origine animală.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.