România va intra în procedură de deficit excesiv
El a susţinut că măsurile economice luate de fosta guvernare PSD au determinat depăşirea limitei de 3% a deficitului bugetar pe care România şi-a asumat-o în urmă cu opt ani, în faţa Uniunii Europene, prin semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală. Profesorul universitar Mircea Coşea a enumerat câteva măsuri pe care statul ar trebui să le ia pentru a ieşi din această situaţie:
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 12 februarie 2020, 10:05
Înseamnă că Uniunea Europeană va lua măsuri pentru ca România să reintre în limita acceptată. Or, aceste măsuri încep cu o anumită discuţie pe care reprezentanţii noştri o au la Bruxelles, unde se duc cu anumite propuneri de măsuri care pot echilibra bugetul. De obicei, în asemenea situaţie, primul pas care se face este reducerea cheltuielilor, deci un pas spre austeritate, care poate să fie o reducere a cheltuielilor publice, poate să fie o reducere a investiţiilor, poate să fie o reducere de personal.
Totodată, pentru a reduce deficitul bugetar este nevoie ca majorarea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor să fie aplicată treptat, a mai spus Mircea Coşea. El a opinat, de asemenea, că Bruxelles-ul ar putea trece pe lista de măsuri şi vânzarea unor societăţi de stat care nu sunt profitabile, precum Poşta Română sau CEC, societăţi care ar trebui mai întâi să intre în programe de redresare.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.