Nutriţioniştii susţin că majoritatea persoanelor consumă incorect bananele
Articol editat de cristina.rusu, 23 februarie 2020, 12:00 / actualizat: 23 februarie 2020, 14:21
Nutriţioniştii susţin că majoritatea persoanelor consumă incorect bananele.
Peste 90% dintre oameni mănâncă acest fruct, aruncând unul dintre cele mai benefice ingrediente, potrivit unui studiu realizat în SUA. Persoanele care obişnuiesc să facă sport şi respectă o dietă sănătoasă sunt familiarizate cu proprietăţile nutritive ale acestor fructe.
Bananele sunt utilizate în multe feluri de mâncare şi sunt foarte sănătoase. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor aruncă în mod constant firele albe care se află între coajă şi fructul în sine şi care se desprind atunci când curăţăm o banană. Nutriţioniştii consideră aruncarea acestor fire numite floem (ţesut liberian) o greşeală foarte mare. Prin intermediul lor, se acumulează substanţe nutritive în fruct.
Adevărul este că ele conţin mai mulţi nutrienţi decât bananele în sine. Aruncându-le în coşul de gunoi împreună cu coaja, pierdem mult potasiu, fibre şi vitamine A şi B. Experţii recomandă consumul de banane împreună cu ţesutul liberian, pentru mai multe beneficii pentru sănătate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.