Alimente care trebuie evitate pe timp de iarnă
Produsele lactate – Unele produse lactate, cum ar fi brânza de vaci, laptele proaspăt şi cottage cheese ar trebui evitate iarna. Motivul este că acestea pot creşte secreţia de mucus, ceea ce afectează sănătatea generală. Aceste produse sunt deosebit de problematice pentru persoanele care suferă de astm, răceli, tuse.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 martie 2020, 12:00
Zahăr – S-a dovedit că zahărul poate agrava stările depresive, mai ales iarna, pentru că intensifică procesele inflamatorii din organism şi reduce dopamina.
Căpşuni şi afine – Sezonul lor este vara. Căpşunile sunt bogate în vitamina C şi colagen, iar afinele susţin activitatea creierului. Totuşi, toate aceste efecte benefice le au doar fructele de sezon.
Salate – Iarna este dificil să găsim legume de calitate, iar costul lor este ridicat. În acelaşi timp, rafturile din magazine oferă mixuri de diverse salate, din diferite legume. Acestea conţin mai puţine fibre şi vitamine decât legumele întregi şi salatele de primavară şi vară şi sunt mai puţin sănătoase
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.