Alexandru Rafila: noutăți despre modalitatea de transmitere a coronavirusului
El a argumentat că studiul făcut în China a fost realizat pe un număr prea mic de pacienți, respectiv 107. În schimb, până acum s-au remarcat două modele de transmite. Alexandru Rafila:
Articol editat de Andreea Leonid, 5 martie 2020, 16:36
Un model de transmitere s-a observat în orașul Wuhan, un număr mare de cazuri apărute într-un timp relativ scurt și pe un areal nu foarte extins, și care a semnalat foarte multe cazuri grave, cu mortalitate mare, pentru că a afectat predilect persoane vârstnice sau cu co-morbidități. Cel de-al doilea model transmitere a fost în zona înconjurătoare, unde cazurile au fost mult mai răspândite, iar acolo afecțiunea a fost mult mai ușoară, a afectat de obicei persoane tinere și mortalitatea a fost net inferioară. Rămâne să vedem dacă discutăm de două modele de transmitere sau discutăm, la final, despre două variante ale virusului care produc îmbolnăviri cu gravitate diferită. (Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie)
În ceea ce privește transmiterea de la animal la om, noul coronavirus a pornit de la liliac, dar a mai avut o gazdă intermediară, care nu a putut fi identificată până acum.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.