Paharele mai mari în care se servesc vinurile ne fac să bem mai repede şi mai mult?
Articol editat de cristina.rusu, 7 martie 2020, 12:00
Paharele mai mari, în care restaurantele servesc vinul, ne determină să bem mai repede şi în cantităţi mai mari, potrivit unui studiu comandat de guvernul britanic.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge au descoperit că atunci când a fost servit în pahare de 370 de ml, consumul de vin a crescut cu 7%. În schimb, cantitatea de băuturi consumate se reduce cu 9,6% dacă sunt servite în pahare de 270 ml.
Echipa condusă de dr. Mark Pilling a efectuat ample cercetări în baruri şi restaurante din zona Cambridge în perioada 2015-2018. Însă experţii s-au confruntat şi cu un paradox – când volumul paharelor a fost de 450 de mililitri, cantitatea de băutură a fost identică cu cea consumată din paharele de 300 de mililitri.
Oamenii de ştiinţă explică acest lucru prin faptul că atunci când li se oferă un pahar foarte mare, clienţii devin mai atenţi la consum şi încep să bea mai încet. Cercetătorii de la Cambridge au mai descoperit că de-a lungul secolelor, paharele de vin şi-au crescut volumul de şapte ori.
RADOR
Foto:Agerpres
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.