Vasele de gătit din aluminiu – un pericol pentru sănătate?
Studiul respectiv a fost publicat pe site-ul oficial al universității austriece. Studiul mai arată că aluminiul este inclus pe lista celor mai nocive 200 de substanţe. Pe piaţă, există vase de gătit din aluminiu acoperite cu teflon sau ceramică, care pot fi la fel de nocive, mai susţin oamenii de ştiinţă. Experții au examinat aproximativ 300 de probe de alimente preparate în mod diferit în vase de gătit din aluminiu. S-a constatat că, în urma gătitului, conținutul de metale din alimente este la un nivel care poate afecta negativ sănătatea. În cantități mari, aluminiul dăunează sistemului nervos și sistemului osos, afectează capacitatea de reproducere și poate provoca, de asemenea, boala Alzheimer.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 martie 2020, 12:00 / actualizat: 11 martie 2020, 20:50
Este considerat inofensivă pentru organismul uman o cantitate de un miligram de aluminiu la un kilogram de masă corporală.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.