Avem stocuri de făină? Să facem pâine!
Articol editat de cristina.rusu, 21 martie 2020, 18:00 / actualizat: 24 martie 2020, 10:06
Nu trebuie să ne temem să coacem propria noastră pâine. Odată ce stăpânim câteva elemente de bază şi ne mobilizăm să încercăm, putem experimenta cu această reţetă simplă:
Ingrediente:
– 1 lingură drojdie;
– 1 lingură sare;
– 1 lingură zahăr;
– 470 ml apă caldă;
– 670 sau 720 g făină.
Mod de preparare:
– Amestecăm într-un vas drojdia, apa caldă, sarea şi zahărul, apoi aşteptăm ca drojdia să se dizolve.
– Adăugăm făina amestecând constant, până când aluatul se separă de marginea vasului.
– Frământăm preţ de 5 minute, pe o suprafaţă acoperită cu făină.
– Punem din nou aluatul în vas, acoperim cu un prosop umed şi-l lăsăm să crească timp de 1-2 ore.
– Aluatul crescut îl frământăm din nou, apoi îl înjumătăţim.
– Îl modelăm în forma dorită, apoi aşezăm pâinile astfel obţinute într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, crestându-le suprafaţa în 2-3 locuri.
– Netezim pâinile cu mâna umezită în apă rece, presărăm puţină făină pe suprafaţa lor, apoi aşezăm tava în cuptor.
– În partea de jos a cuptorului aşezăm o altă tavă, umplută cu apă fierbinte.
– Coacem timp de 35-45 de minute, la temperatura de 200 de grade.
Sursă: Origo.hu
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.