Alternative utile pentru înlocuirea cărnii în alimentaţie
Experţii subliniază că fasolea, lintea, năutul şi mazărea conţin proteine care nu sunt inferioare celor din carne. În plus, utilizarea regulată a leguminoaselor reduce riscul bolilor de inimă şi stabilizează nivelul colesterolului din sânge.
Articol editat de cristina.rusu, 5 aprilie 2020, 12:00 / actualizat: 5 aprilie 2020, 13:08
Adăugaţi câteva boabe de năut în salată. Folosiţi fasole drept garnitură în loc de cartofi şi orez. De asemenea, consumaţi-le ca fel principal în loc de carne. Pentru cei care nu doresc să mănânce carne, aş recomanda leguminoasele gătite într-un mod sănătos şi nu înlocuitorii de carne pe bază de plante, subliniază prof. Penny Kris-Etherton, coautor al studiului.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.