Pe perioada autoizolării facem sport şi reducem fluxul de ştiri urmărit
Un cunoscut psiholog rus ne recomandă ca, în perioada autoizolării sau a carantinei, să facem mult sport şi să reducem fluxul de ştiri urmărit.
Articol editat de cristina.rusu, 6 aprilie 2020, 12:00
Un cunoscut psiholog rus ne recomandă ca, în perioada autoizolării sau a carantinei, să facem mult sport şi să reducem fluxul de ştiri urmărit.
Reduceţi la minimum vizionarea, citirea sau ascultarea de ştiri care vă fac să vă îngrijoraţi. Fluxul brusc şi aproape constant de reportaje despre decese şi îmbolnăviri poate determina pe oricine să se impacienteze. La reducerea anxietăţii, generată de pandemia de coronavirus și de măsurile întreprinse de autorități pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus, vor contribui în mod special reducerea fluxului de informații urmărit, planificarea riguroasă a timpului și activitățile fizice, a declarat șeful Centrului pentru ajutor psihologic de urgență al Universității Pedagogice de Stat din Moscova, Olesia Vihristiuk.
Pentru a reduce anxietatea, trebuie să ţineţi cont de câteva recomandări simple. În primul rând, este necesar să încercați să restabiliți și să mențineți controlul asupra acelor zone din viață care depind de Dvs., planificați-vă foarte riguros acțiunile pentru viitorul apropiat, pentru o zi, două, o săptămână. Încercați să reduceți fluxul de informații pe care îl ascultaţi, alegeți una sau două surse de informare, în care aveți încredere și încercaţi să vă faceți timp pentru a urmări știrile mai rar, nu o faceți tot timpul, a specificat Vihristiuk, într-un interviu acordat postului de televiziune TV Rossia-24.
Potrivit acesteia, ar trebui să ne implicăm, de asemenea, în cât mai multe activități fizice, treburi casnice, să nu uităm de hobby-uri și să fim creativi. Experiențele trecute de depășire a unor situații stresante pot fi, de asemenea, o soluţie perfectă pentru a ne ajuta să facem față anxietății.
Este foarte util să ne reamintim experiențele trecute de a depăși unele situații dificile și de criză, să ne amintim ce ne-a ajutat atunci și să ne facem o idee despre ce ne-ar putea ajuta acum, a spus Vihristiuk. Potrivit acesteia, nu trebuie să fim timizi, să cerem ajutor atunci când avem nevoie și să acceptăm ajutorul oferit de cei din jurul nostru.
Persoanele predispuse la atacuri de panică, care le afectează grav starea lor fizică, trebuie să consulte neapărat un medic.
În general, anxietatea este o reacție normală a unei persoane la o situație dificilă și de neînțeles. Principalii declanșatori pot fi incertitudinea, teama de a pierde controlul asupra situației, un flux mare de informații pe care le primim, a explicat Vihristiuk.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.