Vacanța, așa cum arată ea în vremea crizei [AUDIO]
Bogdan Teodorescu, elev în clasa a XI-a, spune că în această perioadă poţi face foarte multe lucruri:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 aprilie 2020, 06:00 / actualizat: 11 aprilie 2020, 8:26
Eu am descoperit şi am început să învăţ un limbaj nou de programare, care mă ajută foarte mult în domeniul în care vreau eu să activez: în astronomie. Aparent e foarte bun pentru interpretarea datelor astronomice, are multe aplicaţii. Alte activităţi cu care mă ocup în această perioadă sunt cititul şi vizionatul de filme! Pot chiar să fac câteva recomandări concrete, am 3 cărţi care sunt interesante pentru oricine. Prima carte este Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World- and Why Things Are Better Than You Think, o carte de psihologie-economie. Cealaltă pe care aş recomanda-o este The Language Instinct, o carte de lingvistică-psihologie. Ultima, pe care am citit-o cel mai recent, ar fi Gang Leader for a Day, o carte de sociologie recomandată şi de Bill Gates. Mi-a plăcut foarte mult, am văzut cât de interesante pot fi domeniile acestea, la care nu mă gândeam înainte. Îmi plac și filmele . Am descoperit un film foarte bun din 2004, Million dollar baby, îl recomand din toată inima. Mai este şi un documentar, Inside job, despre criza economică din 2008. Am lăsat pentru final o tragicomedie de familie, Little Miss Sunshine, un film, un pic mai neconvenţional, care vă va pune pe gânduri.
Pe lângă lectură și filme putem încerca să facem ceva pe plan psihologic, să ajutăm cu ceva persoanele din jurul nostru. Avem un scop, avem poate o motivaţie, e important să ne gândim cum putem să contribuim noi, ca să ajutăm. (Bogdan Teodorescu)
Diana Colceriu, elevă în clasa a XII-a, spune că e prima vacanţă în care se simte puţin mai ciudat.
Nu ne aşteptam la asta, mai ales într-un an terminal. Nu neapărat că ne plictisim acasă, dar vrem la şcoală!
Încercăm să terminăm materia de clasa a XII-a, sperăm să dăm bacul cât mai repede. Avem și alte activităţi prin casă, citim, facem şi noi ce putem ca să treacă timpul. (Diana Colceriu)
Şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj, Rareş Gălăţan, are un mesaj pentru colegii lui:
Vă încurajez să nu luaţi perioada aceasta ca pe o vacanţă, în special cei din clasele terminale. Continuaţi să aprofundaţi materia. Profitaţi puţin de timpul acesta liber şi acordaţi-vă puţină atenţie. Urmăriţi pagina noastră de Facebook şi Instagram, Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, unde noi vă vom ţine la curent cu cele mai importante ştiri din educaţie, dar vom veni şi cu idei şi provocări pentru voi, să vă umpleţi timpul în această perioadă. În cazul în care, prin intermediul cursurilor online, întâmpinaţi probleme sau credeţi că vi se face o nedreptate, tot pe pagina CJE Cluj există un formular prin campania Drepturile nu sunt opţionale, pe care vă încurajăm să-l completaţi cu problema pe care aţi întâmpinat-o, iar noi vom încerca să o rezolvăm. (Vlad Gălățan)
Profitaţi de aceste zile de vacanţă, chiar dacă trebuie să stăm acasă, găsiţi modalităţi în care să vă petreceţi timpul într-un mod cât mai plăcut! 🙂
Rodica Tulbure / Andrea Nagy
Foto: Gaelle Marcel / Unsplash
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.