Oamenii mănâncă mai sănătos în timpul pandemiei
În condiţii de izolare, tot mai multe persoane fac experimente culinare, încercând noi produse şi mâncăruri pentru prima dată. Unul din opt participanţi la studiul care a cuprins 2.000 de persoane afirmă că se bazează mai mult pe alternative vegetale în timpul pandemiei. Un sfert se concentrează asupra produselor proaspete, în speranţa de a-şi spori imunitatea. 17% dintre persoanele care şi-au schimbat obiceiurile alimentare au redus consumul de carne şi 10%, pe cel de lactate. Gustările dintre mese s-au schimbat şi ele. O cincime dintre britanici susţin că îşi amăgesc foamea mai rar. Cei care continuă să facă acest lucru se bazează tot mai mult pe fructe şi legume în loc de ispite nesănătoase. 10% dintre participanţii la sondaj declară că preferă dieta actuală decât cea de dinainte de pandemie, în timp ce 15% intenţionează să îşi menţină obiceiurile alimentare nou dobândite.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 29 aprilie 2020, 12:00
RADOR
Foto: Agerpres
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.