Primul municipiu din România care asigură accesul la învățământ on-line pentru toți elevii din învățământul preuniversitar
Încă de la sfârșitul lunii martie primarul Emil Boc a cerut Inspectoratului Școlar o listă cu elevii care nu au acasă tablete, telefoane inteligente sau calculatoare de pe care să poată continua școala on-line.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 29 aprilie 2020, 09:53
La nivelul tuturor unităților de învățământ din municipiu s-a făcut o centralizare a necesarului și s-a constatat că 2098 de copii se află în această situație. De la bugetul Consiliului Local s-a asigurat necesarul de fonduri, iar școlile s-au ocupat de achiziția tabletelor.
Emil Boc spune că între timp tabletele au fost cumpărate și până la sfârșitul acestei săptămâni vor ajunge la elevii care au nevoie de ele:
Până joi încheiem distribuția tuturor tabletelor, peste 2100 de tablete, care ajung la toți copiii din Cluj care nu au acasă calculator, laptop sau tabletă, astfel încât învățământul acesta, care acum vedeți că se extinde în formatul on-line, să fie egal ca acces pentru toți elevii din municipiu, indiferent de situația familială, de avere sau de orice alt criteriu.
Continuarea școlii în sistem on-line a fost combătută de Consiliul Național al Elevilor. Reprezentanții acestui for consideră că respectiva modalitate de învățământ este discriminatorie, pentru că nu toți tinerii au tehnologia necesară pentru a putea continua școală în format on-line.
Dacă la nivel național problema nu e de neglijat, mai ales în cazul elevilor de la sate, la Cluj-Napoca Emil Boc spune că niciun copil nu va fi exclus din această formă de învățământ.
Acest lucru mă bucură, pentru că asigură șansă fiecărui copil din acest oraș să aibă o slujbă bine plătită în viitor. Pentru că dacă educaăia aceasta digitală nu este și inclusivă, adică să aibă toată lumea acces, degeaba vorbim despre ea.
Tabletele oferite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare vor fi considerate obiecte de inventar și vor trebui predate la școală odată cu încheierea unui ciclu de învățământ.
Mihai Miclăuș/sursa foto: Pixabay (Gerd Altmann)
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.