Plan pentru redeschiderea teraselor și a localurilor
Organizaţia patronală HORA, care îi reprezintă pe investitorii din aşa-numita industrie a ospitalităţii, propune guvernului un plan de redeschidere, în trei etape de câte două săptămâni, după expirarea stării de urgenţă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 3 mai 2020, 10:32
Patronii de restaurante consideră că mai întâi s-ar putea deschide terasele, fie că sunt de sine stătătoare sau sunt integrate în unități de alimentație. Condițiile pe care le propun sunt ca între mese să fie o distanță de 2 metri și să nu existe mai mult de 200 de clienți în același timp, cu cel mult opt persoane la o masă.
Angajații teraselor ar urma să poarte măști și mănuși, de asemenea, să le fie măsurată temperatura la intrarea în tură. Toate unitățile ar trebui să fie dotate cu dozatoare de gel dezinfectant, iar spațiile să fi dezinfectate periodic. Toate meniurile ar cuprinde și instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID-19.
Această primă etapă ar dura până la începutul lunii iunie, când Patronatul HORA consideră că restricțiile s-ar putea relaxa, cu aceleași condiții de prevenție și în spațiile închise: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, dar fără a se depăși 50% din capacitatea acestora, iar de la 15 iunie, activitatea s-ar relua integral în aceste unități, dar, de asemenea, cu respectarea distanțării sociale și a măsurilor de igienă.
Tot acest plan este construit sub rezerva evoluției situației la nivel național și doar în condițiile unei evaluări pozitive a autorităților asupra epidemiei.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.