A mânca sănătos nu înseamnă alimente scumpe, ci cumpărături inteligente
Fructe de mare – sunt surse naturale de vitamine, minerale şi acizi grași Omega-3, hrănesc sănătatea inimii, ajută la reducerea riscului de dezvoltare a Alzheimerului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 mai 2020, 12:00 / actualizat: 4 mai 2020, 15:41
Spanacul – este o sursă bogată de nutrienţi, minerale şi vitamine şi are o serie de efecte benefice asupra organismului – îmbunătăţeşte vederea, întăreşte sistemul imunitar, previne cataracta, ateroscleroza, bolile cardiovasculare, ulcerul, hrăneşte pielea şi asigură creşterea sănătoasă la copii.
Roşiile – au un conţinut scăzut de calorii, fiind o sursă excelentă de antioxidanţi, minerale, fibre şi vitamine. Licopenul, un antioxidant puternic conţinut de roşii, protejează celulele şi alte structuri ale corpului de radicalii liberi. Roşiile proaspete sunt foarte bogate în potasiu, dar şi în minerale esenţiale, cum ar fi fier, calciu, mangan.
Usturoiul – este un important agent antibiotic, care susţine sistemul imunitar şi reglează tensiunea arterială. Combate infecţiile respiratorii, tratează fungii, echilibrează nivelul de colesterol, încetineşte ateroscleroza.
Ciocolata neagră – Datorită conţinutului său bogat în cacao, ciocolata este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi de pe planetă.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.