Cea mai bună plantă care ajută la scăderea glicemiei
Cunoscutul medic generalist şi nutriţionist din Regatul Unit, dr.Sarah Brewer, recomandă adăugarea unei plante în dieta alimentară a persoanelor care au probleme legate de glicemia crescută. Specialistul menţionează că această plantă încetineşte digestia şi absorbţia carbohidraţilor, ceea ce ajută la prevenirea diabetului. Este vorba despre schinduf, denumit şi fân grecesc sau sfindoc, care conţine un aminoacid cu rolul de a accentua reacţia celulelor la insulină.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 mai 2020, 12:00
Cunoscutul medic generalist şi nutriţionist din Regatul Unit, dr.Sarah Brewer, recomandă adăugarea unei plante în dieta alimentară a persoanelor care au probleme legate de glicemia crescută. Specialistul menţionează că această plantă încetineşte digestia şi absorbţia carbohidraţilor, ceea ce ajută la prevenirea diabetului. Este vorba despre schinduf, denumit şi fân grecesc sau sfindoc, care conţine un aminoacid cu rolul de a accentua reacţia celulelor la insulină.
Rezultatele a 12 studii au demonstrat că la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, schinduful scade semnificativ glicemia şi colesterolul total. Cu toate acestea, nutriţionistul avertizează că un consum exagerat al acestei plante poate scădea zahărul din sânge sub nivelul recomandat. Prin urmare, înainte de a o adăuga în dietă, trebuie consultat medicul. Sarah Brewer a mai remarcat că diabeticii pot folosi cu succes şi scorţişoara care are aceeaşi proprietate, de a ajuta la scăderea glicemiei.
RADOR
Sursă foto: doc.ro
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.