De la grădinărit la frumuseţe: 5 moduri de a folosi zaţul de cafea
Nu doar organismul uman e încărcat de energie după o ceaşcă bună de cafea. Zaţul conţine o mulţime de minerale (azot, fosfor, magneziu), va fi aşadar un îngrăşământ excelent. În special trandafirii şi muşcatele se vor bucura dacă vom amesteca zaţul în pământul plantei.
Articol editat de cristina.rusu, 15 mai 2020, 12:00
Cafeaua conţine substanţe care sunt toxice pentru insecte. Dacă vrem să ţinem la distanţă ţânţarii sau furnicile, putem aprinde o lămpiţă cu ulei aromat în care am amestecat un pic de zaţ.
Zaţul de cafea îndepărtează mirosurile neplăcute. Dacă ne frecăm mâinile cu zaţ după ce am tăiat ceapă, ori dacă aşezăm câţiva săculeţi cu zaţ în frigider, aromele neplăcute vor fi mult reduse.
Uneori trebuie să frecăm vasele cu substanţe abrazive pentru a le reda strălucirea. Ei bine, putem înlocui soluţiile chimice folosite în acest scop cu un amestec de zaţ şi sare.
Zaţul de cafea curăţă foarte bine pielea. Totuşi, pentru a nu usca tenul în mod excesiv, îl putem amesteca cu ulei de cocos înainte de a-l folosi.
Andrea Nagy
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.