Industria cărnii de porc a avut pierderi importante din cauza epidemiei de COVID-19
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 16 mai 2020, 15:50
Industria cărnii de porc a suferit pierderi importante, în ultimele două luni, în urma epidemiei de Covid-19.
Problemele au fost amplificate şi de reducerea efectivelor din cauza pestei porcine africane, a afirmat, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.
România a avut pierderi uriaşe la creşterea porcului, şi eu mă refer totdeauna la porcul industrial. La ora actuală, pe piaţă, din porc industrial se acoperă 30%; e mult, eu zic că nu se depăşeşte 20-25% din necesarul de carne de porc pentru consum în România. Mai mult decât atât, pesta porcină africană a mai făcut un lucru foarte rău: România nu mai poate face comerţ intracomunitar cu preparate din carne de porc, decât dacă are porc din zone sigure. România fiind înroşită toată, trebuie cumpărată carne din altă parte.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.