Pierderi semnificative pentru producătorii din industria laptelui
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 16 mai 2020, 11:04
Producătorii de lapte din România au suferit pierderi importante în urma epidemiei de coronavirus şi au fost nevoiţi să se adapteze, la cererea mică de pe piaţă.
Planurile acestora au fost îngreunate şi de capacitatea redusă de stocare a laptelui în ţara noastră, a declarat, preşedintele Patronatului din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru.
Atunci când s-a declarat închiderea şcolilor, deci în a doua săptămână din martie, am pierdut și 6 la sută din producție și vânzare, pentru că o consider tot vânzare. În momentul în care să s-au închis restaurante, pensiuni, HORECA, am mai pierdut 40%. Ţinând cont că laptele este un produs foarte perisabil şi produsele lactate, cererea e mică, deci vânzare mai mică, stocare – nu prea puteam să lucrăm pe stoc decât brânzeturi cu perioadă lungă de maturare, dar să şi exportăm, iar cum exportul şi comerţul intracomunitar a fost o perioadă dificilă, a trebuit să ne adaptăm din mers la planul de producţie.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.