Proteinele din cartof ajută femeile să îşi menţină masa musculară puternică, chiar dacă se crede că aceste legume sunt de o calitate inferioară comparativ cu carnea.
Proteinele din cartof ajută femeile să îşi menţină masa musculară puternică, chiar dacă se crede că aceste legume sunt de o calitate inferioară comparativ cu carnea.
Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Canada au descoperit că masa musculară a femeilor care consumă proteine suplimentare din cartofi produce mult mai rapid noi proteine în comparaţie cu reprezentantele sexului frumos din grupul care a primit un placebo.
Deşi proteina din cartofi este scăzută, dacă este izolată, poate aduce beneficii importante, a declarat autorul studiului, Sarah Oikawa. Descoperirea calităţii proteinelor din cartof este importantă, având în vedere schimbările în obiceiurile alimentare care cresc cererea de surse vegetale ca alternative la cele animale.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.