Cercetătorii au inclus prăjiturile la categoria alimentelor care „ucid” pancreasul
Un grup de experţi în nutriţie a realizat un studiu, în urma căruia au identificat cinci alimente care „ucid” pancreasul, ficatul şi fierea, titrează publicaţia „Argumentî.ru”.
Articol editat de cristina.rusu, 4 iunie 2020, 12:00
În urma acestui studiu, cercetătorii au inclus băuturile carbogazoase, prăjiturile, diverse tipuri de fast-food, sandvişurile, precum și alcoolul la categoria alimentelor care „ucid”.
Potrivit experților, alimentele utile pentru menținerea sănătății pancreatice sunt alimentele simple, inclusiv legumele. Ei recomandă să includem în alimentaţia noastră zilnică dovleacul, dovleceii, sfecla roşie, broccoli, cartoful dulce şi morcovul. Ei ne mai recomandă avocado, papaya, ulei de in, sucuri naturale de legume, care ajută la reglarea funcţiilor pancreasului, fierii şi ficatului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.