Cireșele și beneficiile lor pentru sănătate
Aceste fructe atât de gustoase au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea artritei şi insomniei. Antioxidanţii numiţi antocianini sunt cei care conferă cireşelor culoarea roşie caracteristică şi cu cât este mai mare saturaţia acestora, cu atât beneficiile sunt mai mari.
Articol editat de cristina.rusu, 8 iunie 2020, 12:00 / actualizat: 8 iunie 2020, 16:04
Cireşele conţin vitaminele C, B și A, bioflavonoide, acid elagic, antocianină, melatonină, care ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, artritei, gutei, diabetului, cancerului şi ameliorează durerile de cap.
Studiile au arătat că aceste fructe gustoase scad nivelul glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor. Soiurile de roşu închis conţin multe antocianine şi carotenoide – flavonoide care întăresc pereţii vaselor de sânge. Din acest motiv, sunt unul dintre cele mai bune mjloace profilactice pentru hipertensiune. Cantitatea mare de vitamina C şi zinc sunt foarte importante pentru sistemul imunitar.
De asemenea, un consum regulat de cireşe poate încetini riscul de a dezvolta Alzheimer. Sâmburii de cireşe conțin o cantitate mică de amigdalină, numită şi vitamina B17, despre care se crede că determină micşorarea tumorilor şi previne dezvoltarea cancerului. De asemenea, activează rinichii şi ficatul, care încep să funcţioneze mai eficient. În plus, antioxidanţii sunt importanţi în lupta împotriva radicalilor liberi şi, prin urmare, consumul de cireşe întinereşte.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.