Pâinea albă, inamicul unui ten sănătos
După cum au demonstrat specialiştii în nutriţie, consumul de pâine din făină albă poate duce la apariţia așa-numitei „fețe de gluten”, când obrajii sunt roșii şi umflați, când apar pete pigmentare și acnee în zona bărbiei, iar faţa este foarte umflată.
Articol editat de cristina.rusu, 9 iunie 2020, 12:00
Dacă sunt observate astfel de simptome, ar trebui să renunţăm imediat la pâinea albă, precum și la produsele ce conțin gluten. Atunci când cumpărăm un produs, ar trebui să citim cu atenție compoziția şi ingredientele de pe eticheta produsului.
De asemenea, este important să bem mai multă apă, să mâncăm mai multe legume, ne recomandă medicii. Nutriţioniştii explică că glutenul provoacă reacții inflamatorii în organism, ceea ce poate duce la apariţia edemului. De asemenea, glutenul afectează celulele responsabile de pigmentarea pielii. Glutenul, ca şi zahărul, distruge echilibrul hormonilor sexuali, ceea ce duce la apariţia acneii în zona bărbiei.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.