Ţinem sau nu roşiile la frigider?
Indiferent că roşiile sunt din grădină sau din supermarket, acestea se păstrează cel mai bine în cămară. În acest fel vor rămâne suculente şi gustoase. Citricele în schimb îşi au locul în frigider, unde nu se vor usca atât de repede şi vor rezista chiar şi 2 săptămâni.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 iunie 2020, 12:00 / actualizat: 27 iunie 2020, 13:32
Ciupercile de asemeni trebuie să fie stocate în frigider. Cel mai bine se păstrează într-o pungă de hârtie; dar dacă vrem să le păstrăm în ambalajul original, trebuie să îndepărtăm capacul ori folia de deasupra.
Fructele se pot păstra atât la frigider cât şi în cămară. Trebuie să avem în vedere că în frigider nu se vor coace: dacă sunt un pic verzi, trebuie să le lăsăm afară până s-au copt, abia apoi să le punem la frigider. Porumbul se poate stoca la frigider dacă nu e consumat în aceeaşi zi.
Putem păstra la frigider castraveţi, salată, spanac, varză, broccoli, morcovi, vinete. E bine în schimb să păstrăm în cămară ceapa, cartofii şi bananele.
Andrea Nagy
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.